Niet 1, maar 2 klusdagen

Eerste klusdag: 16 maart

In eerste instantie was het de bedoeling dat we op 16 maart zouden gaan klussen, maar aangezien het zo’n slecht weer was, hadden we besloten dit een week uit te stellen. Desondanks heeft een klein gezelschap toch op zaterdag de 16 e de handjes uit de mouwen gestoken. Joop, Ger en Ronnie waren druk in de weer achter de bar. De koelingen zijn van de plaats gehaald. Achter de koelingen is de boel goed schoongemaakt, dit was zeker nodig. Ook zijn de gaten gedicht die daar zaten. Dit zal een hoop schelen met de muizen. Super, bedankt, Joop, Ger en Ronnie!

Els heeft de ramen aan de binnenkant gezeemd en de koelkasten en diepvries schoongemaakt, dit was hard nodig. Super fijn Els! Ger heeft ook de vaatwasser van zijn plaats gehaald en het gat dat daaronder zat, gedicht. Dit zal een stuk schelen met onaangename luchtjes die daar vandaan kwamen. Top, Ger!

 

Ria was ook aanwezig en heeft zich wederom bezig gehouden met het opruimen van het archief, daar gaan heel wat uurtjes in zitten. Fijn, Ria, alweer wat aan kant. Theo en Petra zijn aan de gang gegaan met de grey wash. Het tassenschap en de statafels zijn nu ook up to date. Toen dat klaar was heeft Petra een begin gemaakt met het schoonmaken van de schappen waar de glazen op staan. De glazen worden daar altijd nat opgezet, dus daardoor ontstaan er vochtplekken. Misschien een goed idee om de glazen voortaan even te drogen voor ze worden teruggezet. Volgende week de 23 ste gaan we weer verder met de klussen die nog niet geklaard zijn.

 

Tweede klusdag: 23 maart

Het was gelukkig inderdaad veel beter weer dan vorige week. Vandaag werd er met 30 mannen en vrouwen geklust. We hebben weer een hoop dingen kunnen doen. Het ziet er allemaal weer spic en span uit. Het terras is schoongespoten met de hogedrukspuit, de ramen zijn nu ook van buiten gezeemd, de jeu de boulesbaan is weer onkruidvrij (binnenkort komt daar nog een laag fijn grit op), de wand van de minibaan is geverfd, dat ziet er tip top uit!

 

De plaats bij de inslagmuur en minibaan zijn schoongemaakt (helaas nog niet met de hogedrukspuit, daar was geen tijd meer voor), de terrastafels en -stoelen staan weer op hun plek, de groene bankjes zijn geschuurd en geverfd, de overkapping is schoongemaakt, het sluitwerk is schoongemaakt en gesmeerd, de schappen waar de glazen opstaan zijn schoon, de keuken en keukenkastjes zijn gesopt, overal staan er weer vrolijke kleurijke plantjes, het activiteitenbord is schoongemaakt, spullen die we niet meer nodig hebben zijn naar de DAR gebracht, de grote schuur is weer opgeruimd, de prullenbakken zijn vastgezet en schoongemaakt en zo links en rechts is er overal wat onkruid en blad weggehaald.

Kortom: laat de competitie maar komen. Wij zijn er klaar voor. Bedankt allemaal voor jullie hulp. Super fijn, want laten we wel wezen: VELE HANDEN MAKEN LICHT WERK. Het was een mooie, gezellige dag, waarin we met allen ons beste beentje hebben voorgezet.

Nogmaals HARTELIJK DANK VOOR JULLIE HULP!

Reacties zijn gesloten.