Voorjaarscompetitie 2022

Inschrijving Voorjaarscompetitie

Alvorens ons over te geven aan de winterse geneugten, waaronder het de balans op maken van het afgelopen tennisseizoen, is het belangrijk je voor het komende seizoen eerst nog even aan te melden voor de Voorjaars-competitie 2022!

Van enkele teams is al een aanmelding verkregen. Voor de overige leden: Gelieve je, bij voorkeur met team, compleet met naam en KNLTB nummers, bij de wedstrijdleiding aan te melden voor:

2 januari 2022

Individuele aanmeldingen of aanmeldingen als reserve worden ook bijzonder gewaardeerd!

Voor meer informatie zie onderstaande links:
Speeldata KNLTB Voorjaarscompetitie 2022

Competitie Aanbod Gelderland VJC 2022

Zoals vorig jaar kunnen jullie je aanmelding sturen naar vcl@tvlindenholt.nl.

Wij willen hier nog met nadruk wijzen op de 8/9 competitie, die echt op veel verenigingen enthousiast ontvangen is. Het is echt leuk om met z’n drieën twee wedstrijden te spelen, die niet eens je rating zullen beïnvloeden. Het is gewoon heel gezellig en je kunt in alle formaties spelen. Heren tegen heren of dames of mixed tegen heren of dames. Het is louter fun. Je kunt de 8/9 competitie op donderdagavond of op zondag spelen.

Vooral voor de beginners onder jullie: De 8/9 competitie is onderverdeeld in een groep beginners en een groep wat gevorderden, zodat je de mogelijkheid op je eigen niveau te spelen en niet direct tegen ervaren spelers. Er heeft dit jaar op donderavond een team van dames gespeeld, die net 1 jaar speelden en zich zeer verdienstelijk hebben geweerd: 1x gewonnen en 3x gelijk gespeeld.

Daarnaast is het natuurlijk ook erg leuk om eens tegen andere mensen te spelen en niet alleen elke week tegen dezelfde personen.

Indien een reeds ingeschreven ploeg zich na 1 februari 2021 terugtrekt, legt de KNLTB een boete op van €115,-. Voor een terugtrekking van een reeds ingeschreven ploeg na publicatie van de indeling geldt een boete van €225,-. TV Lindenholt zal deze boetes verhalen op de zich terugtrekkende teams.

Veranderingen 2019/2020/2021

Doordat de vrijdagavondcompetitie steeds populairder wordt bij veel verenigingen hebben zij veel problemen met de baancapaciteit op de vrijdagavond. De KNLTB heeft besloten, na onderzoek, om de VJC op vrijdagavond om de week te laten spelen.

Dit houdt het volgende in:

  • Teams spelen om de week competitie, de gemengde teams én 8&9 Tennis starten één week eerder dan de reguliere competitie, namelijk op 1 april; de heren- en damesteams starten gelijk met de reguliere competitie op 8 april.
  • Alle teams spelen volledige wedstrijden met een supertiebreak in de 3e set;
  • Ieder team heeft in totaal 5 speeldagen, om de overlap met toernooien en andere activiteiten van de verenigingen zoveel mogelijk te beperken;
  • De totale organisatie voor de VCL op vrijdagavond is daarmee 10 weken (exclusief inhaaldagen). De overige competitiesoorten duren gewoon 7 weken.

De enige andere verandering dit jaar is dat de rechten van de teams nu weer gehonoreerd zullen worden. De kampioenen van de VJC van 2019 zijn gepromoveerd naar een hogere klasse en diegenen die op de (twee) laagste plaats(en) terecht zijn gekomen zullen degraderen, voor zover dat mogelijk is.

De teams die afgelopen jaar als laatste of als een na laatste geëindigd zijn en toch in die klasse willen blijven spelen, kunnen hiervoor een verzoek bij mij indienen tijdens de inschrijving. Hetzelfde geld voor gepromoveerde teams, die niet in dezelfde klasse als vorig jaar willen blijven spelen, omdat zij in de huidige samenstelling beduidend zwakker zijn dan vorig jaar

Met sportieve groet,
Michiel van’t Hooft
06-14142661
vcl@tvlindenholt.nl